Home Singles UNDER THE REEFS ORCHESTRA – Ants (Capitane Records)

UNDER THE REEFS ORCHESTRA – Ants (Capitane Records)

by Björn Comhaire

Ze zijn met drie en ze komen uit Brussel. In 2020 releaseten ze een eerste album en nu zijn ze ons aan het warm maken voor de opvolger die op 23 september zal verschijnen. Dat deden ze eerst met de single Sakurajima en nu met Ants.

Nooit van Under The Reefs Orchestra gehoord? Dan is daar nu dus verandering in gekomen. Gitarist Clément Nourry is zo’n beetje de bandleider, Marti Melia (sax) en Jakob Warmenbol (drums) vervolledigen het trio. Die laatste twee ken je misschien ook van het iets geweldadiger jazztrio Don Kapot.

In Ants gaan de sax van Melia en de gitaar van Nourry op geanimeerde wijze in dialoog. Daarbij is het vooral de sax van Melia die het hoofd koel houdt terwijl Nourry af en toe het geduld lijkt te verliezen en in een notenstroom terecht dreigt te komen. Zonder al te veel erg evenwel want even beheerst als het nummer begon, eindigt het ook.

De release van de nieuwe single gaat gepaard met een knappe videoclip waarin we Under The Reefs Orchestra ergens op een dak in Brussel een liveset zien spelen. Twee nummers waarvan Ants de eerste drie (en een kluts) minuten vult en Heliodrome de negen minuten durende clip vol maakt.

Je kan Under The Reefs Orchestra binnekort live aan het werk zien op:

07/08 – Microfestival, Luik
03/09 – Jazz in ’t Park, Gent
14/09 – Botanique, Brussel
19/10 – De casino (met Dans Dans), Sint-Niklaas

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More