Home ReviewsAlbum Reviews FORESTER – Laughing In The Mirror

FORESTER – Laughing In The Mirror

by Bart Verlent

Wout Vantieghem bracht twee singles uit onder de naam Wout waarna hij muziek begon te maken onder de naam Forester. Met Forester geraakte hij tot in de voorrondes van Sound Track 2021 en de halve finale van Humo’s Rock Rally 2022. In de tussentijd trok Vantieghem de studio in met producer/bassist/gitarist Mathias Stal (Kids With Buns, Jakomo), drummer Emilio De Temmerman (Milo Meskens, Eno) en gitarist Thomas De Schepper (Mother Mercury, Gentlemen) om deze debuutep in te blikken. Ondertussen is Forester een echte band met Siebert De Ruyver (drum), Jonas Van De Velde (gitaar), Kamiel Bossuyt (gitaar) en Arne Claeys (bas). 

© Forester

Laughing In The Mirror verhaalt over de periode na een relatiebreuk en de twijfels en moeilijkheden die ermee gepaard gaan. De nummers op de ep klinken allemaal erg verschillend klinken maar vormen toch samen één samenhangend geheel.

De plaat opent met de aanstekelijke single Change Your Mind waar we duidelijk Britpop invloeden in horen. It Is You klinkt al even catchy als het vorige nummer en doet ons spontaan aan The Verve en aan Radiohead ten tijde van Pablo Honey denken. Referenties om mee uit te pakken!

Smile klinkt wat meer folky maar dankzij de elektronica krijgt de track een heel breed geluid wat de song alleen maar ten goede komt. Het laatste nummer van de ep Owning You wordt vooral gedragen door Vantieghems stem en een akoestische gitaar. Af en toe komen synths het nummer subtiel aanvullen. Het is het meest pure nummer van de ep en klinkt betoverend mooi.

Forester levert met Laughing In The Mirror een heel knap visitekaartje af dat heel veel indruk maakt. Alle vier de song zijn ijzersterk. De band pakt uit met prachtige arrangementen en puur oprecht songschrijverstalent. Een topband om in de gaten te houden.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More