Home Belgisch UMM – Thin Blue Line (Eigen Beheer).

UMM – Thin Blue Line (Eigen Beheer).

by Björn Comhaire

In maart 2019 stelde UMM de debuut-ep The Good Side voor in de Handelsbeurs in Gent en hoewel de reacties (ook die van ons) heel lovend waren en de band ook live een zeer sterke indruk maakte, bleef het succes wat uit. Frontvrouw Lise Daelemans laat zich echter niet zo snel van haar stuk brengen en nu is de band er terug met de prachtige single Thin Blue Line.

(c) Björn Comhaire

Het nummer werd door Daelemans geschreven. Tijdens een zomervakantie zag ze vanop een heuvel een zwemmer steeds verder aan de horizon verdwijnen. De tekst van het nummer vertrekt vanuit het perspectief van een persoon die achterblijft, terwijl een dierbare andere oorden opzoekt.

Zoals steeds wordt het nummer gedragen door het zachte stemgeluid van Daelemans, af en toe in samenzang met de al even innemende Roos Denayer. Prachtig is ook hoe de instrumenten de zang nog verder optillen. Een combinatie die zich als een warm dekentje rond je wikkelt. Muziek die je geruststellend in het oor fluistert dat alles uiteindelijk wel goed komt. En dat kunnen we allemaal af en toe wel eens gebruiken toch?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More