Home Singles UMA CHINE – Hold (W.E.R.F. Records)

UMA CHINE – Hold (W.E.R.F. Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar kon je Uma Chine moeilijk negeren. De groep rond Nele De Gussem bracht in 2019 hun bejubeld debuut uit op Starman Records, ook belandde de band in de finale van de muziekwedstrijd Sound Track Oost-Vlaanderen en alsof dat nog niet genoeg was schopte het sextet het tot de finale van Humo’s Rock Rally. Uma Chine is met andere woorden een band die je zeker moet gehoord hebben.

(c) Uma Chine

De Gussem en co beginnen nu aan een nieuw hoofdstuk. In april 2021 zal de tweede plaat verschijnen op W.E.R.F. Records en daarop laat de band een nieuw geluid horen. Het album krijgt dan ook de toepasselijke titel Changes. Voor dit nieuw album schreef Nele een repertoire bij elkaar waarin droom en daad samenkomen, een verwerkelijking van het onwerkelijke. Met deze eerste single geeft de band een inkijk in hun bezwerende droomwereld.

We herkennen nog de typisch Uma Chine-sound in Hold maar het lijkt of de band de scherpte uit dat geluid heeft gehaald, zodat het dromerige overblijft. Het resultaat mag er best wezen, dreampop met een psychedelisch randje. We moeten een beetje denken aan het geluid van Beach House en de eerste platen van Goldfrapp.

Indrukwekkende single dat Uma Chine hier aflevert. Bij ons staat het nummer op repeat.

Uma Chine – Hold from Grégoire Verbeke on Vimeo.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More