Home Belgisch TWIN TOES – Lost In Playlists (Capitane Records)

TWIN TOES – Lost In Playlists (Capitane Records)

by Hans Vermeulen

Antoine en Nicolas van Twin Toes zijn naast muzikanten ook grappige kerels en dit bewijzen ze niet alleen op een podium maar ook in de studio. We zagen hen een maand geleden aan het werk in het voorprogramma van Yelle (lees hier de review: https://luminousdash.be/live/yelle-twin-toes-brussel-botanique-les-nuits-21-09-2021/). Ze maken er een sport van hun onnavolgbare synthbrouwsels te spijzen met grappige’ tongue in cheek’ launchpadspitsvondigheden.

Ze puren dit volledig uit in hun originele clip voor het nummer Lost In Playlists. Ze kwamen voor deze song op de idee door de insteek van streamingplatforms als Apple Music en Spotify om te keren. Waarom in een playlist gestopt te willen worden? Kunnen we niet gewoon de afspeellijsten ín ons nummer stoppen. Het lijkt wel het programma De Omgekeerde Wereld.

Het nummer zelf klinkt vintage Twin Toes met die aanstekelijke naar Vampire Weekend en Yeasayer knipogende ritmes, die dan op zijn Dirty Projectors uit het ritme worden gehaald met atypische onderbrekingen. Pure humor want het moet een hele puzzel geweest zijn beelden uit playlists te halen die tot een songtekst konden leiden. De tekst is dus een collage van playlisttitels. Heel knap gedaan. Bekijk de clip hier:

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More