Home Live YELLE + TWIN TOES Brussel, Botanique, Les Nuits (21/09/2021)

YELLE + TWIN TOES Brussel, Botanique, Les Nuits (21/09/2021)

by Hans Vermeulen

“Ce soir tout va changer”. Julie Budet, de bedwelmende frontvrouw van Yelle sprak voor aanvang van Noir deze profetische woorden uit. Bijna een jaar na de release van het in Frankrijk tot plaat van het jaar uitgeroepen L’Ère Du Verseau kon ze eindelijk optreden voor haar spruitjes zoals ze de fans gisteren liefkozend aansprak. Het werd het verhaal van een ware triomftocht, een aaneenschakeling van hoogtepunten en de officieuze start van Het Tijdperk van de Vrijheid. Het tijdperk van de waterman heeft het al aangekondigd. Er staan grootse dingen te gebeuren.

Antoine en Nicolas van Twin Toes mochten het podium alvast opwarmen voor het fenomeen Yelle. Bloedserieus nemen ze zichzelf niet. Het waren maten in 2019 die plannen smeedden om een band te starten, en de naam is afgeleid van een bizar toeval. Ze braken dezelfde teen hoewel ze 130 km van elkaar verwijderd leefden. Twin Toes was een feit en live konden ze wel bekoren met hun vreemde mix van door Dirty Projectors en Yeasayer beïnvloedde surrealistische pop. Grappige intro en outro tapes met een soort tongue in cheek Darth Vader stemmetje verwelkomde en wuifde de tent uit.

De fans begonnen al te roepen toen de tentlichten gedoofd werden, scènes uit een ver verleden toen grote bands in de jaren ’90 onze contreien aandeden. Julie Budet kwam met een witte regenjas en een soort buitenaards vogelkopmasker Emancipense inzetten. Het masker viel af tijdens een geweldig Jeune Fille Garnement. De aanvangsminuten lieten een Yelle horen die geweldig goed bij stem was en een hoog Daft Punk-sfeertje te tent inblies. Het bloedmooie Je Veux Un Chien nam even dankbaar gas terug om dan genadeloos de plankenvloer in de tent te teisteren met het onweerstaanbare in elkaar overvloeiende duo Ba$$in / Karaté. Elke fan ging overstag voor deze authentieke Franse Boiler Room grooves en er ontspon een niet meer aflatend dansorgie. Jean-François Perrier (GrandMarnier voor de vrienden) had zijn werk met het bedienen van de mixtape en het daarop feilloos afstemmen van de dubbele drums op het podium.