Home Singles TURF – Vloage (Eigen Beheer)

TURF – Vloage (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In de reeks van “West-Vlaams voor gevorderden” is hier Turf. De band rond Rino Feys, Wim Wallays, Steven Duyck en Tom Denolf (ex-Idiots) puberden met de stevige gitaarrock van Barkmarket en Jon Spencer Blues Explosion en zijn in hun puberjaren blijven hangen. Feys spuwt al declamerend in het Ardoois zijn teksten op deze vurige muziek.

© Turf

In 2017 verscheen het Turf debuutalbum Reuve en vorig jaar begon de band opnieuw muzikaal te experimenteren wat uiteindelijk resulteerde in nieuwe nummers. Het lijkt alsof de Turf puzzel nu pas op zijn plaats valt. Het knalt en knettert als nooit tevoren. Luister maar eens naar de nieuwe single Vloage.

Rino Feys transformeert in dit nummer in een West-Vlaamse versie van Frank Deboosere. Zijn makkers zetten onder zijn weerbericht de soundtrack van een dreigende storm. Dat doen ze met donkere gitaren en knallende drums.

Van ons mogen deze kerels van Turf nog meer van deze stomende weerberichten geven, of andere bijzonder absurde verhalen van gewelddadige muziek voorzien.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More