Home Belgisch SARAH ESPOUR – Elle Adore Le Noir (cover)

SARAH ESPOUR – Elle Adore Le Noir (cover)

by Hans Vermeulen

Sarah Espour timmert al een paar jaar aan de weg als Brusselse actrice en podiumkunstenares. Dat timmerhout is gelukkig tijdens de covid lockdowns niet verrot, wat de charismatische Sarah op erg overtuigende manier bewijst in haar nieuwe videoclip.  Ze weet als geen ander hoe ze haar songs spannend moet maken en haar bedwelmende stem maakt opnieuw grote sier.

© Sarah Espour

Sarah Espour nam het risico om de TC Matic-klassieker Elle Adore Le Noir te coveren. Het is een verrassend frisse versie geworden. Sarah koos dit nummer omdat het nauw aansluit bij de thematiek van een theaterstuk dat ze aan het schrijven is. Dat zal in september te bewonderen zijn in Luik. Het betreft een samenwerking onder het goedkeurend oog van ondermeer Festival De Liège en Le Tandem, Scène Nationale d’Arras (Frankrijk).  Hoe komen onze dromen tot stand? Gaat het louter om fantasie, of dromen we over gemiste kansen en ligt onze lotsbestemming elders? Natuurlijk vertaalt ze dit naar haar eigen persoontje als jonge vrouw die verlangens heeft en met twijfels zit. In september zullen we hier uitgebreid kunnen over schrijven.

© Sarah Espour

Haar versie van Arno’s meesterwerkje klinkt tegelijk zwoel , intimiderend, zinnenprikkelend en toch erg verontrustend. De donkere synths verwijzen naar de Ultra-periode van Depeche Mode, de jazzy intermezzo’s dwepen met David Lynch en zelf zingt ze, zoals we van haar gewend zijn, op een sensuele manier. Het lijkt een film noir en verwijzingen naar Ruth Radelet van Chromatics en haar grote voorbeeld Chrysta Bell mogen absoluut gemaakt worden. De overgang van Engels naar Frans werkt perfect en Sarah grijpt ons serieus bij het nekvel als ze uithaalt in de hoge tonen. Of hoe de riskante keuze voor een cover een schot in de roos kan zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More