Home Singles TSAR B – Moonman

TSAR B – Moonman

by Bart Verlent

Op 17 maart verschijnt het tweede album To The Stars van Justine Bourgeus alias Tsar B. De nieuwe langspeler danst op het keerpunt tussen afscheid nemen en nieuwe werelden verkennen. Het is een luisterervaring die de uitersten met verve onderzoekt. Moderne pop, klassieke muziek en dance smelten op intensieve wijze samen tot een mooi geheel. Voor Bourgeus is deze nieuwe plaat een loskoppeling van het verleden en een volledige overgave naar het nieuwe avontuur.

© Hans Vermeulen

Na Cruel, Trophy, Auwtch en Underwater krijgen we met Moonman nog een voorproefje uit het nieuwe album. Het nummer is een ode aan de eerste Belgische astronaut Dirk Frimout, die 30 jaar geleden naar de ruimte ging.

Als kind zag Justine haar held naar de ruimte gaan vanuit een zeer technisch en ver perspectief. Onlangs stelde ze zich de enorme emotionele lading voor van het verlaten van deze aarde, je leven op het spel zetten en de beschaving van een afstand te aanschouwen.

Moonman is een futuristische, donkere dancetrack die zwoel en mysterieus klinkt. In het midden van het nummer krijgen we een heerlijke break die wat licht in de donker laat schijnen waardoor het vervolg iets luchtiger maar nog steeds erg meeslepend klinkt. Het enige minpuntje is dat de track maar net iets langer dan drie minuten duurt, voor ons mocht ze nog dubbel zo lang doorgaan.

Tsar B stelt To The Stars voor op:

15/03 – Concertzaak, Mechelen
01/04 – Listen Festival (Ancienne Belgique), Brussel
08/04 – Push The Button, Oostende
03/05 – VIERNULVIER, Gent
02/06 – De Studio, Antwerpen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More