Home Singles TRIXIE WHITLEY – High Wire

TRIXIE WHITLEY – High Wire

by Bart Verlent

Eind september mogen we een nieuwe ep verwachten van Trixie Whitley met de naam Dragon Of Everything. Op deze ep graaft Whitley in haar oerinstinct waarbij ze haar songs doordrenkt met alle vreugde, verdriet en fijne momenten van het moederschap en het leven zelf. De ep is toepasselijk vernoemd naar een illustratie van haar dochter die de hoes van de plaat siert.

High Wire is de eerste single uit de aankomende ep, maar is eigenlijk al een oud nummer dat Whitley schreef tijdens haar tournee met Black Dub (haar project met Daniel Lanois uit 2010). Ze nam de song toen op met haar telefoon en in 2021 besloot ze er nog eens naar te luisteren. Door de reactie van haar dochter op het nummer besloot ze het uit te werken. In deze song zingt Trixie over ongelijkheid in de wereld, nadenken over die toestand en dat ook laten horen. Onderwerpen die op de dag van vandaag nog steeds actueel zijn.

Op haar laatste album Lacuna experimenteerde Trixie met eleKtronica, maar met deze single keert ze terug naar haar roots met een flinke scheut ingetogen bluesrock met soul en jazz invloeden. In deze meer dan vier minuten durende track gebeuren er heel wat boeiende dingen. In het refrein geven de backings deze song een warme soulvibe terwijl de blazers er een avontuurlijke twist aan geven. Het nummer kruipt diep onder de huid en laat je niet meer los.

Trixie Whitley kan je dit jaar in ons aan het werk zien op:
30/06 – Live Is Live, Antwerpen
31/08 – Road Rock, Kuurne
01/10 – Botanique, Brussel
02/10 – De Casino, Sint-NIklaas (Sold Out)
06/10 – Wintercircus, Gent (Sold Out)
07/10 – Wintercircus, Gent (Sold Out)
08/10 – Het Depot, Leuven
09/10 – Trix, Antwerpen
13/10 – Cactus, Brugge

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More