Home Singles TRENTEMØLLER – No More Kissing In The Rain (In My Room/N.E.W.S.)

TRENTEMØLLER – No More Kissing In The Rain (In My Room/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Anders Trentemøller heeft zich voor zijn zesde album Memoria (dat op 11 februari verschijnt) ondergedompeld in het dreampop/shoegaze wereldje. Voor de bijbehorende tournee gaat hij zelfs met een liveband op stap met Silas Tinglef (zijn debuutep werd geproducet door Trentemøller) op drums, Disa neemt de zang voor haar rekening en gitarist Brian Batz en bassist Jacob Hauberg van de dreampop/shoegaze band Sleep Party People, vervoegen het duo.

© Trentemøller

Op deze vierde single van het te verschijnen album zingt Lisbet Fritze (net zoals op All Too Soon en In The Gloaming) op dromerige synth-klanken, galmende gitaren en een drumroutine die in de jaren 90 door verschillende shoegaze-band werd gebruikt. Het is een melancholische dreampopsong die gaat over dat het gemakkelijk is om troost te vinden in de duisternis, wanneer het voelt alsof lichtdeeltjes slechts een eind weg zijn van het geheel.

Van Trentemøller weten we dat hij met elk album een andere weg inslaat en dat is met deze plaat niet anders. Echt vernieuwend is dit nieuwe geluid niet – we verwijzen graag naar Beach House – maar dat laat de pret niet drukken. De man levert altijd topsongs af en dat is met deze No More Kissing In The Rain niet anders.

Trentemøller speelt op 10 maart in de Antwerpse Trix.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More