Home Singles TRANSFER TO GRAHAM – Miraflores (Eigen Beheer)

TRANSFER TO GRAHAM – Miraflores (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Sinds 2015 maakt Lukas Coussement onder de naam Transfer To Graham dromerige, instrumentale popsongs. Hij debuteerde met het album One Minute Songs waar, zoals de titel aangeeft, vijf songs op staan die maar een minuut duren. In 2016 bracht hij nog de dromerige single Alice uit en toen werd het stil rond het soloproject van deze Leuvense muzikant. Maar nu heeft hij terug een ep klaar. Chistophe Vandewoude (Marble Sounds, Soon) stond in voor de pre-productie, de songs werden gemixt bij Poolside Studio en de mastering was in handen van Cochlea.

(c) Transfer To Graham

Miraflores is de eerste teaser uit de nieuwe ep en ligt volledig in de lijn van Coussements oudere werk. Rustige, instrumentale “droom-weg-muziek” waarin vooral de gitaar de hoofdrol speelt. Het nummer zou zeker passen bij één of andere roadmovie, om een lange autorit te ondersteunen waarin niets gebeurt. Het gitaarwerk is aangenaam, maar het blijft allemaal vrijblijvend.

Het is moeilijk om de muziek van Transfer To Graham binnen een genre in te delen. Ze is niet dromerig genoeg om new age te zijn, we kunnen de sfeer van deze song wat vergelijken met sommige zweverige nummers van Pat Metheny. In elk geval heeft Coussement met deze Miraflores een sfeervolle song afgeleverd waar meer dan genoeg kwaliteit in zit. Nu is het uitkijken naar de nieuwe ep.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More