Home Singles TRANCE PLANTATIONS – Qualia (W.E.R.F. Records/ Rebel Up)

TRANCE PLANTATIONS – Qualia (W.E.R.F. Records/ Rebel Up)

by Björn Comhaire

Toen we enkele jaren geleden de debuutplaat van Trance Plantations te horen kregen, werden we daar heel blij van. Falk Schrauwen en Nathan Daems, percussie en fluit/sax doen samen iets wat het midden houdt tussen jazz en soundscaping op een bedje van oosterse kruiden.

© Trance Plantations

De titel van nieuwe single Qualia betekent zoveel als: “momenten van subjectieve, bewuste ervaring, de kwalitatieve helderheid van een mentale/fysieke toestand”, en het nummer wil precies zo’n moment teweegbrengen. Of ze daar in slagen moet je vooral zelf maar vaststellen.

We horen mysterieuze fluitklanken, weidse pads en andere elektronische diepzeegeluiden, die worden voortgestuwd door struikelende, hypnotiserende percussie voortgebracht op onbestemde instrumenten. Klinkt vaag? Misschien wel, maar dat geldt ook wel een beetje voor het nummer. Er zit een spanningsboog in, maar pijlen worden er niet verschoten. En dat is waarschijnlijk ook niet de bedoeling. De reis is belangrijker dan de bestemming, zoiets.

Qualia is de eerste single uit het nieuwe album dat op 25 oktober verschijnt bij W.E.R.F. Records/ Rebel Up.

INSTAGRAM / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More