Home ReviewsAlbum Reviews TRANCE PLANTATIONS – Trance Plantations

TRANCE PLANTATIONS – Trance Plantations

by Björn Comhaire

Tijdens het lezen van het interview met W.E.R.F. Records viel ons een bandnaam op waar we nog nooit van gehoord hadden: Trance Plantations. Het hersenkind van Nathan Daems (Echoes of Zoo) en Falk Schrauwen (Compro Oro) bracht in 2021 een eerste plaat uit en die was ons, tot onze schaamte, compleet ontgaan!

“So what?!”, denk je misschien, maar enigszins fan zijnde van het betere blaas- en toeterwerk van Nathan Daems konden we niet anders dan het album uit te checken. En wat blijkt? Het is toch wel een klein meesterwerkje zeker!

© Trance Plantations

Los van de best grappige titel van band en album, is Trance Plantations vooral een intieme zoektocht van twee onwaarschijnlijk getalenteerde muzikanten naar wat je kan doen met percussie en blaasinstrument (en een schoendoos vol elektronica). Het levert open, mysterieuze composities op die plaats laten voor verbeelding en ruimte om te ademen.

Vijf nummers uit vijf verschillende universa die door hun instrumentale keuzes en typische klankkleur toch samenhangen. Van het eerder soundscaperige Infra Sleep over het meeslepende Mbira Bari naar de oosterse magie van It’s Alive herkennen we de handtekening van Nathan Daems. De close up klankopname aan het begin van Voodoo Gears doet wat denken aan de hersenspinsels van mede labelgenoot Mattias De Craene maar gaat al snel richting zuidoosten.

Vreemde eend in de bijt op het album is ongetwijfeld Itinerary For A Blood Cell dat ons kennis laat maken met de innerlijke belevingswereld van een menselijke bloedcel. Het nummer doet wat betreft de melodie een beetje Chinees aan en schrikt niet terug voor wat bling en neonlicht.

Als bonusnummer krijgen we It’s Alive opnieuw maar deze keer in een erg dansbare remix door de Britse BetaMax & Danalogue. Het toont ons hoe rijk de wereld van Trance Plantations eigenlijk wel is en wat je er allemaal mee aankan. Sterk!

Geen idee of Daems en Schrauwen van plan zijn om nog werk uit te brengen als duo, wij gaan hun in ieder geval niet tegenhouden!

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More