Home Singles TRAMHAUS – Beech (Subroutine Records)

TRAMHAUS – Beech (Subroutine Records)

by Nel Mertens

De Nederlandse postpunksensatie Tramhaus ontstond tijdens de C-crisis. Ze bleken immuun voor dat virus want ging meteen voor een virale aanslag op alle postpunkharten die op springen stonden. Zo toerden ze – alleen in 2022 al – meteen twee keer door Europa, met meer dan 60 optredens. Wij zagen ze enkele keren live en naast de lekker nonchalante postpunktracks die ze lieten horen (die je o.a. kan ontdekken op hun debuutep Rotterdam) blijkt het een band te zijn die ook live zijn publiek weet mee te nemen in hun stomende performances.

Artwork © Marc Elisabeth

Het Rotterdamse vijftal  heeft zijn debuutalbum The First Exit klaar. Dat komt er aan in het najaar, gevolgd door een heuse tournee. Al dat nieuws wordt gevierd met een eerste single als opwarmer uit dat album.

Met Beech laten ze nogmaals horen dat ze lef hebben, met een gedurfde opbouw van een explosieve track. Want daar waar we bij de start en in de strofes een vrij rustig postpunkritme krijgen en de tekst met nonchalance doch heel veel attitude gebracht wordt, krijgen we met het aanstekelijke refrein shotjes gevuld met razende riffs en drums, vuiligheid en furieuze vocalen toegediend, die ons met de neus tegen hun eigenzinnige wall of sound duwen! Heerlijk razende euforie²!

Beech kan je digitaal beluisteren en is de eerste single van Tramhaus’ debuutalbum The First Exit dat op 20/9 digitaal, op cd en op lp verschijnt bij Subroutine Records.

Daarop volgt een Europese tour doorheen maar liefst 11 landen en optredens op festivals als Primavera Sound in Barcelona, Paredes de Coura in Portugal, Haldern en Fusion in Duitsland, en Release in Athene, maar vooral ook met een passage in de Brusselse Botanique op 2/11!

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More