Home Singles NEL & JP – DESINTERESSE

NEL & JP – DESINTERESSE

by Hans Verhoeven

Er schuilt altijd enig gevaar in het declameren van Schone Letteren: wanneer wordt het prekerig? Wanneer wordt het iets van de Bond zonder Naam? Daar gingen NEL & JP zich toch nooit aan bezondigen, toch?

Maar we vreesden het, bij het de eerste keer binnen laten knallen van Desinteresse, de nieuwe single. waarin de beats dreinender en de gitaren gruiziger klinken dan op al het voorgaande en al dat voorgaande, dat is al flink wat. Ze maken naam, die twee. Want ze spelen binnenkort overal hier, in de Vlaanders, en hun oorlogsmateriaal staat klaar om het altijd al moeilijk te veroveren Nederland binnen te vallen.

Maar terug naar de single. We waren niet overtuigd van de boodschap hierachter. Zou die Nel een verleden in de jeugdbeweging hebben? Zijn zij en JP apostelen geworden? Het antwoord is: nee. Want aan het eind rochelt Nel een razende bloedfluim genaamd “Fuck!” uit haar keel en dan weet je: ze heeft ons bij onze dingens. En daarom is dit een grote single. Desinteresse bouwt langzaam verwachtingen op en net als je denkt “Wat is dit?” slaan ze toe. En in plaats van al deze zever hier te lezen zouden jullie beter luisteren. En hun tourschema bekijken, want ze spelen nogal wat af.

NEL & JP groeien. Wij, dwergen, kijken jaloers toe.

Facebook – Instagram – Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More