Home Belgisch TOTAL BLINDNESS – Quiet People

TOTAL BLINDNESS – Quiet People

by Filip Verbeeck

Total Blindness is een zeer jonge band die bestaat uit vier kerels uit Lier: de gebroeders Arno en Jonas Beirinckx, Olivier Catfolis en Tijs Smits. Volgens hun bio spelen ze met luide drums en gitaren alles-kapot-rockmuziek à la Nirvana, Foo fighters of Led Zeppelin, en wie zijn wij om dit in vraag te stellen.

De huidige bezetting van de band bestaat bijna 2 jaar. Arno is de zanger en gitarist, Jonas is de drummer, Olivier speelt ook gitaar en Tijs speelt basgitaar.

Quiet People is opgenomen in hun tuinhuis dat ook dienst doet als repetitieruimte.

©Total Blindness

Het lied gaat over opkomen voor jezelf, je niet schamen voor de persoon die je bent, en je niet laten doen door anderen.

Wat onmiddellijk opvalt is dat de jongens zeer goed een sfeer kunnen scheppen, je wordt van de eerste noot in het nummer gezogen. Quiet People zit knap in elkaar, de opbouw werkt perfect. De drums die invallen geven een extra dimensie en het refrein is onmogelijk uit je hoofd te krijgen.

Vanaf de tweede helft gaat alles een versnelling hoger en barst het helemaal los. Naar het einde toe krijg je ook nog het gevoel dat ze dit ergens live hebben opgenomen, een 10/10 voor de productie!

De band speelt goed en Arno is een fantastische zanger; hij tilt de song naar een hoog niveau. Het nummer is een instant oorwurm en het is moeilijk om het niet mee te zingen (of te roepen …).

Bookers, book deze band!

Radio’s, speel deze band!

Muziekliefhebbers ga kijken naar deze band!

Ze zijn steengoed en ze verdienen het.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More