Home Belgisch TINY LEGS TIM – Nowhere My Home.

TINY LEGS TIM – Nowhere My Home.

by Ruben De Vleeschauwer

Tiny Legs Tim is een blueszanger, songwriter en gitarist uit het Gentse die al een tijdje meegaat en absoluut geen onbekende meer is voor onze redactie. Met Elsewhere Bound levert hij een authentiek en gevarieerd bluesalbum dat overloopt van het muzikantschap en de passie voor de roots-genres. Op de plaat staat de nieuwe single Nowhere My Home.

Het weinig aangeklede lied steunt enkel op een akoestische gitaar, blazers en de stem van Tiny Legs Tim. Het arrangement roept in zijn minimalisme een bezwerende eerlijkheid op die de luisteraar meeneemt naar een troosteloze plek waar de introspectie regeert.

Dat Tiny Legs Tim ook een sterke vocalist is, wordt duidelijk door de begeesterde manier waarop hij zijn prachtig melancholisch verhaal vertelt. Ook het knappe gitaarspel dient bejubeld te worden en kan zeker gemeten worden aan de finger-style legendes van vroeger.

Wie Tiny Legs Tim live aan het werk wil zien, kan dat tijdens de Elsewhere Bound theater tournee doorheen Vlaanderen die loopt van december 2019 tot maart 2020.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More