Home Belgisch TINY LEGS TIM – Death Bells Ringing (Sing My Title)

TINY LEGS TIM – Death Bells Ringing (Sing My Title)

by Kris Van den Bossche

Een jaar na het plotse overlijden van Tim De Graeve kondigen zijn familie en vrienden Sing My Title aan. Dit nieuwe album wordt een postuum carrièreoverzicht van de Gentse bluesman Tiny Legs Tim en verschijnt op zijn verjaardag, 28 november dit jaar.

De lancering gebeurt tijdens een tribute concert in de Gentse Handelsbeurs waar bevriende artiesten het werk van Tiny Legs Tim zullen brengen. De plaat wordt een dubbel-lp met een een selectie uit Tims volledige carrière en nieuw, onuitgegeven materiaal.

De vooruitgeschoven single Death Bells Ringing werd opgenomen in maart 2022 tijdens de sessies voor het Call Us When It’s Over album. Drummer Bernd Coene over deze opname: “Deze take was bedoeld als preproductie voor een nieuw album. De opnames gingen erg vlot. Tim had teksten en riffs en stuurde de band organisch aan. Alles werd live opgenomen in dezelfde ruimte. Hij was tevreden over de zangpartijen van dit nummer.” Bernd Coene mixte dan ook deze track voor het nieuwe album. “Omwille van het pijnlijke besef dat ik nooit meer muziek zou spelen met Tim, was het heel speciaal voor mij om te kunnen verderwerken aan zijn muziek en de nieuwe songs te mogen mixen.”

Death Bells Ringing is een swampy, groovy track die verder dendert op de bel van de ride en een ritmisch baspatroon. Er overheen de snedige blues riff van Tiny Tim’s rode Gibson semi-hollow die de toon zet tussen de zangstrofen door.

We horen Tiny Legs Tim zingen:

“Last night I cried, doesn’t happen easily
Last night I cried, scared to fall a sleep
Well I hear death bells ringing in the morning it’ll come for me
Yes I hear death bells ringing in the morning it’ll come for me”

En we krijgen spontaan zin om naar John Lee Hooker te luisteren. Spread the love for the blues.

Pre-order nieuw album | Bandcamp – Tickets tribute concert Handelsbeurs | Haconcerts
Tiny Legs Tim | Facebook | Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More