Home Singles TINY LEGS TIM – Ain’t Built For Speed (Sing My Title)

TINY LEGS TIM – Ain’t Built For Speed (Sing My Title)

by Kris Van den Bossche

Een klassieke bluesriff wordt ingezet en de trein gaat aan het rollen. “I ain’t built for power, I ain’t built for speed.” Geen hogesnelheidstrein misschien, maar wel tonnen rhythm in deze blues. De nieuwe single Ain’t Built For Speed komt net als Dead Bells Ringing uit de preproductiesessie voor een nieuw album in Room 13 in Gent, maart 2022. Het werden helaas de laatste opnames van de betreurde Gentse bluesman Tiny Legs Tim. Die zaten wel meteen goed en zo komen drie nummers uit deze sessie terecht op het postume verzamelalbum Sing My Title dat via Bandcamp (zie link onderaan) kan besteld worden.

Tiny Legs Tim – Sing My Title – de vinyl editie

De vinyl-versie werd feestelijk geperst op een dubbele goudkleurige schijf in een plooihoes, ongetwijfeld een toekomstig collector’s item. Kurt Overbergh (AB) schreef over het werk van Tim De Graeve: “Tiny Legs Tim legde keer op keer zijn diepste zielenroerselen vast op plaat, waarna hij instant bij elke album release de lofredes aan elkaar kon rijgen.” Over de landsgrenzen heen titelde een magazine: “Zelden een artiest gehoord die zo hard de blues kon voelen en dit tegelijkertijd zo helder kan uitdrukken. Tim mag dan uit Vlaanderen komen, spiritueel is hij een inwoner van New Orleans.”

Eenmalig vindt er een herdenkingsconcert plaats in Gent op 28 november, dat helaas helemaal uitverkocht is. Het wordt een gezellige avond, voor één keer niet in de Missy Sippy die daarvoor te klein uitviel, maar bij Ha Concerts op volle capaciteit. Op het podium the usual suspects zoals Bruno Deneckere, Steven Troch, Guy Verlinde, Simon Raman, Sep Vermeersch en de Missy Sippy All Stars.

“De machinerie van zijn lichaam heeft het laten afweten, maar zijn ziel zal altijd bij ons zijn”, schreef de familie van Tim na zijn onverwachte overlijden in mei 2022. Daar is meer dan een jaar later nog steeds geen woord van gelogen. “Tim ging altijd maar door, hij schreef stukjes songtekst op bierviltjes en kassabonnen, kon uren gitaar spelen of met veel aandacht naar muziek van anderen luisteren, bleef eeuwig zijn vingers oefenen, zelfs op zijn ziekenhuisbed. Die creatieve stroom is helaas abrupt onderbroken.”

De release van het album Sing My Title (ook de labelnaam en een anagram van Tiny Legs Tim) is dan ook een passend eerbetoon aan deze bluesmuzikant. Het feestje op zijn geboortedag in de Handelsbeurs wordt er één met veel warmte, waar de jarige zal gevierd en gemist worden.

“Sing My Title! Speel mijn muziek, luister naar mijn muziek. Laat mij in mijn muziek verder leven.”

Ha Concerts Gent | 28 november 2023 | Celebrating – Tiny Legs Tim – Sing My Title @ Ha Concerts

Spotify – Tiny Legs Tim – Ain’t Build For Speed
YouTube – Tiny Legs Tim – Ain’t Build For Speed

Tiny Legs Tim | Bandcamp | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More