Home Singles TIN FINGERS – Happy Family (V2 Records)

TIN FINGERS – Happy Family (V2 Records)

by Bart Verlent

Felix Machtelinckx is, sinds hij het nummer Animal van Arsenal inzong, regelmatig op de radio te horen. Maar natuurlijk heeft Machelinckx ook zijn eigen band Tin Fingers en daarvan komt op 25 juni de debuutplaat Groovebox Memories uit. Het album wordt op zaterdag 3 juli voorgesteld tijdens twee uitverkochte concerten van Arsenal op Parklife Werchter. Tin Fingers zal er het voorprogramma verzorgen.

© Björn Comhaire

Normaal gezien moest het debuut vorig jaar het licht zien maar door de corona-toestanden heeft Tin Fingers het album een jaar uitgesteld. Vorig jaar kregen we al de singles Red Socks en Fomo For Kids als teasers, Happy Family is het derde voorproefje.

Het nummer gaat over eenzaamheid en mentale gezondheid maar de muziek klinkt heel vrolijk en luchtig. Die vreugde versus verdriet tegenstelling is voor Tin Fingers zeer dubbel maar tegelijkertijd ook heel comfortabel. Ze nodigen iedereen uit om zich aan te sluiten bij de Happy Family.

Ondertussen weten we dat Tin Fingers-composities altijd heel aanstekelijk en dansbaar zijn ook al zingt Machelinckx op een innemende, emotionele manier. Het is een zalige combinatie die ook werkt bij deze Happy Family. Het nummer blijft in ons hoofd hangen en dat is altijd een goed teken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More