Home Belgisch TIGR – Never Really Gone (Eigen Beheer)

TIGR – Never Really Gone (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Iann Castelein komt zo’n beetje overal thuis in Vlaanderen. Geboren in Gent, opgegroeid in Brussel en wonende in Lanaken, maakt hij muziek onder de naam TIGR. Een pseudoniem dat trouwens niet zomaar werd gekozen. TIGR verwijst namelijk naar het nummer Ooit Was Ik Een Soldaat van zijn idool Luc De Vos.

Castelein was ooit lid van bands als e-space en Quartier Rouge. Hij maakte echter vooral naam op, naast en achter het podium als geluidsman en producer voor menige Belgische en internationale act.

Maar nu dus opnieuw als muzikant. Op 14 augustus verscheen ’s mans tweede single Never Really Gone die ook zal staan op het album After Effects dat later dit jaar verschijnt. We horen synth- en elektronische drumklanken die gerecycleerd lijken uit een oude Italo disco hitfabriek uit de jaren 80, afgekruid met een flinke scheut Pet Shop Boys poeder. Leg de eerste paar seconden van het singletje trouwens gerust eens naast de intro van Nona Hendryx’ I Sweat (Going Through The Motions) uit 1984 voor meer retro plezier.