Home Belgisch THUNDERBLENDER – Movin’ On! (W.E.R.F. Records)

THUNDERBLENDER – Movin’ On! (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

Moest de bandnaam Thunderblender geen lichtje doen branden dan zal daar binnenkort hopelijk verandering in komen. Het Brusselse jazztrio is al een jaar of vijf bezig en in 2017 brachten ze een eerste ep Last Minute Panic uit in eigen beheer. Een paar jaar en een contract bij W.E.R.F. Records later zijn ze klaar voor het grote werk.

© Thunderblender/Susan Keyes

De muziek van Sam Comerford (saxofoon en compositie), Hendrik Lasure (piano en effecten) en Jens Bouttery (slagwerk en bas synth) is een frisse, moderne interpretatie van wat ze midden vorige eeuw avant-garde jazz noemden. Wild, tegendraads, vaak met vreemde harmonieën en met veel ruimte voor improvisatie.

In Movin’ On lijken Comerford, Lasure en Bouttery elk hun eigen weg te willen gaan. Het percussiegeweld van Bouttery tokkelt perpetuum mobile-gewijs en zonder omkijken vooruit, terwijl Hendrik Lasure op welgemikte, Monkiaanse tijdstippen combinaties van twee opeenvolgende akkoorden aanslaat. Elk van die duo’s vormt daarbij een klein spanningsboogje dat iedere keer tot een ontlading leidt. De saxofoon van Sam Comerford tenslotte, baant zich een weg tussen beiden en vormt zo de lijm die het getokkel van Bouttery en de energetische injecties van Lasure samenhoudt.

Movin’ On! is de de eerste single uit het album Stillorgan dat op 11 september verschijnt bij W.E.R.F. Records. Het album werd opgenomen en gemixt in de La Patrie studio door Koen Gisen, de mastering was in handen van Rashad Becker bij clunk.

Leuk weetje om indruk te maken als je de band eens live ziet: de titel van het album Stillorgan refereert naar de buitenwijk van Dublin waar bandleider Sam Comerford opgroeide.

FACEBOOK / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More