Home Singles THOD – Ich schenke dir eine Ratsche (Wormholedeath)

THOD – Ich schenke dir eine Ratsche (Wormholedeath)

by Serge Timmers

Soms hoeft het niet complex en progressief te zijn. Af en toe is de combinatie van een stel smerige riffs met een diep misantropische wereldvisie goed genoeg om verpletterend uit te hoek te komen. Thod, bijvoorbeeld, een obscuur trio dat vier jaar geleden werd opgericht om de donkerste en zwartgalligste doommetal te maken. Ergens slagen ze daar wel in. Ich schenke dir eine Ratsche is een meeslepend nummer, geschoeid op een simpele riff en daadkrachtige drums. Daarboven kweelt zanger Alex Cluet – half krijsend, half fluisterend – zijn onheilspellende teksten.

Ich schenke dir eine Ratsche is de eerste single uit hun aankomende album Asklepios. Elke track van dat album gaat over een bepaalde ziekte. In het geval van deze single, is dat de pest. De ratel waarmee pestlijders hun komst moesten aankondigen vormt hier de muzikale draad doorheen het nummer. Het klinkt in ieder geval ranzig en ziekelijk genoeg om nieuwsgierig te worden naar wat komen gaat.

Bandcamp / Facebook /Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More