Home Singles THIS PLACE IS A SHELTER – First Day Of My Life (Bright Eyes cover) (Eigen Beheer)

THIS PLACE IS A SHELTER – First Day Of My Life (Bright Eyes cover) (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Al jaren brengt de Gentse muzikant en songschrijver Stefaan Tubex muziek uit onder eigen naam. Nu was het echter tijd voor iets anders. Tubex startte het project This Place Is A Shelter op samen met Stef Heeren (Kiss The Anus Of A Black Cat en Use Knife). In het najaar van 2020 blikte het duo hun eerste single in: een cover van Bright Eyes.

© This Place Is A Shelter

Tubex en Heeren maakten First Day Of My Life een elektronische versie, waardoor de vergelijking met het origineel al snel vervaagt. Vaak zijn covers een uitgepuurde, akoestische versies van een song, het duo vond het echter een mooie uitdaging om eens radicaal het tegenovergestelde te doen. Ze lieten zich, naar eigen zeggen, voor deze versie inspireren door bands die analoge synth en melodieuze melancholische songs combineren zoals The Postal Service, Girls In Hawaii, The Notwist en Compact Disk Dummies.

This Place Is A Shelter heeft nog iets van het melancholische van het origineel door de innemende zang van Tubex, toch klinkt de muziek vooral vrolijk. Ze slagen erin om de luisteraar totaal niet meer aan het origineel nummer te doen denken, en eigenden zich het nummer helemaal toe. Wij moesten bij het beluisteren denken aan zorgeloze 80’s synth-bands als O.M.D. en Erasure.

We zijn benieuwd wat dit duo nog meer voor ons in petto heeft, hopelijk klinkt het even origineel als deze cover.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More