Home Singles THEBOU – A Life Where He Can Be (Eigen Beheer)

THEBOU – A Life Where He Can Be (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Ons land is weer een synthpopband rijker: de Limburgse/West-Vlaamse samenwerking Thebou. De band bestaat uit de Ieperse Sander Boury (Narwhal, Calm Before Spycho) en de Voerense Pieter Theelen (Dave Boogie, The Pums). Het duo leerde elkaar kennen op neutrale grond in Gent waar alles in een stroomversnelling terechtkwam.

© Thebou

A Life Where He Can Be is de debuutsingle van Thebou. Het nummer vertelt het verhaal van zij die op zoek zijn naar een beter leven. Wie dat “zij” zijn, laten ze in het midden. Het duo kreeg op deze song versterking van Stephanie Declerck (The Grassroots Movement) die voor de achtergrond zang zorgde, Vinnie François nam de opnames en mixing voor zijn rekening en Pieter De Wachter stond in voor de mastering.

Het duo maakt indruk met deze donkere electrotrack. Pieter Theelen heeft een meeslepende stem die perfect past bij deze duistere song. We horen hier en daar wat 80’s invloeden van New Order en andere synth-bands en krijgen zelfs een retro new beat bassdrum. Toch slaagt het duo er op de één of de andere manier in om een eigentijdse dance bom af te leveren.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More