Home Singles THE VELDT – The Everlasting Gobstopper

THE VELDT – The Everlasting Gobstopper

by Ann Cnockaert

The Veldt deelt hun single The Everlasting Gobstopper. Het nummer werd geremasterd door Robin Guthrie van de studiomasters die hij in 1989 opnam en producete. Het is een voorproefje van hun album Illuminated 1989, dat in de herfst van 2023 zal worden uitgebracht.

© The Veldt

The Veldt is één van de meest opmerkelijke shoegaze bands van de eerste golf, gevormd in North Carolina in de jaren 80. De band wordt geleid door identieke tweelingen Daniel Chavis (zang, gitaar) en Danny Chavis (gitaar). Hun sound is sterk beïnvloed door artiesten als Cocteau Twins, The Jesus and Mary Chain maar ook door Marvin Gaye en freejazzkrijgers Sun Ra en Pharaoh Sanders.

The Everlasting Gobstopper staat op het album Illuminated 1989. Dit album was oorspronkelijk bedoeld als het debuutalbum van de band, maar Capitol Records besloot de opname op de plank te leggen en stuurde de band terug naar de studio met Lincoln Fong van Moose, wat resulteerde in een ander debuutalbum Marigolds.

Na 34 jaar werd dit nummer, dat oorspronkelijk geschreven werd als slaapliedje voor Danny’s dochtertje, nieuw leven ingeblazen. The Everlasting Gobstopper combineert op bedwelmende wijze shoegaze en progressieve soul, met dromerige soundscapes en aanstekelijke grooves.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More