Home Singles THE UMLAUTS – Dance & Go (PRAH Recordings/V2 Records)

THE UMLAUTS – Dance & Go (PRAH Recordings/V2 Records)

by Bart Verlent

Het Londense viertal The Umlauts creëert een soort art-punk waarin invloeden verweven zijn die variëren van jaren 80 postpunk en hedendaagse pop tot big beat. De groep verzet zich tegen labels en landsgrenzen wat tot uiting komt in hun nummers die ze zowel in het Engels, Duits, Italiaans als Frans maken. Telkens streven ze ernaar iets nieuws en verfrissends uit te brengen dat volledig verschilt van hun vorige releases.

© The Umlauts

Na het uitbrengen van twee ep’s zal deze band op 6 oktober hun debuutalbum Slags presenteren. Als we afgaan op het nummer Dance & Go zou dat wel eens een grote sensatie kunnen worden. Deze track heeft een ongelooflijk intens en gedreven geluid, en ondanks de herkenbare invloeden uit de jaren 80 en 90, klinkt het toch vernieuwend. De band heeft er een unieke draai aan gegeven die verslavend werkt en echt opvalt.

The Umlauts een band die wel eens next big thing zou kunnen worden. We houden ze in ieder geval nauwlettend in de gaten.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More