Home Singles THE THE – Congnitive Dissident (Cineola/earMUSIC)

THE THE – Congnitive Dissident (Cineola/earMUSIC)

by Bart Verlent

2024 wordt het jaar van de terugkeer van The The, of beter gezegd van Matt Johnson. De man maakt al sinds 1977, onder de naam The The (met wisselende bezetting), aanstekelijk songs die tegenwoordig het label postpunk krijgen opgekleefd. Eigenlijk zijn het gewoon straffe songs waar je geen label kan op kleven.

Na het album NakedSelf uit 2000 werd het stil rond dit project omdat Johnson zich focuste op het maken van instrumentale filmsoundtracks. In 2018 al werd de terugkeer van The The aangekondigd met concerten in Londen en Sydney (die geregistreerd zijn op The Comeback Special: Live At The Royal Albert Hall). Er zouden nog meer optredens volgen maar covid zorgde ervoor dat deze niet doorgingen. Tot Johnson vorig jaar bekend maakte dat hij in 2024 op wereldtournee ging.

© The The

Wij hadden dan ook verwacht dat op deze concertreeks een soort best of-tour zou worden, maar dat is maar deels het geval want op 6 september verschijnt er een nieuwe The The-plaat.

Ensoulment werd opgenomen met co-producer Warne Livesey, die ook achter de knoppen zat bij Infected en Mind Bomb. Cognitive Dissident is de eerste single van de te verschijnen plaat en daarin valt op dat Johnson nog steeds een indrukwekkende stem heeft en nog steeds pareltjes kan schrijven.

Het nummer ligt in de typische The The lijn waardoor het lijkt of Matt anno 2024 gewoon verdergaat waar hij in 2000 gestopt is. En dat kunnen we alleen maar toejuichen! Als al de nieuwe song zo overtuigend klinken als Cognitive Dissident dan gaat het zeker een topplaat worden.

Op 19 september staat The The in Ancienne Belgique in Brussel en 21 in De Roma in Antwerpen. Beide concerten zijn helaas al een tijdje uitverkocht.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More