Home Singles THE SHOVELS – In Love With My Cat (Fons Records / Ronny Rex)

THE SHOVELS – In Love With My Cat (Fons Records / Ronny Rex)

by Nel Mertens

Er wordt wel eens – vanuit wellicht onterechte vooroordelen eerder negatief  – gesproken over kattenvrouwen. Eenzame vrouwen die hun alleenigheid compenseren door een overdosis katten in huis te halen. Wel… nu blijkt dat er ook een mannelijke variant opduikt en dan wel in de nieuwe single van The Shovels! Terwijl de meeste mannen in midlifecrisis nummers schrijven met titels als ‘I’m In Love With My Car’, laten zij met hun nieuwe single In Love With My Cat een eerste track van hun aankomende album The Cat Album horen.

Vanuit de Limburgse undergroundscene, van tussen een berg oude platen en vintage instrumenten, blijft Erik Debny muziek maken. Al meer dan dertig jaar, met wisselende muzikanten zoals o.m. oudgedienden van Evil Superstars, Millionaire en Starfighter, onder de naam The Shovels. Op dit moment omringt hij zich zo bijvoorbeeld met muzikanten van HEISA, Tonsils en Fence en samen hebben ze – ja dus – een heel album gewijd aan katten.

Dat de liefde groot is blijkt uit deze eerste teaser. Een regelrechte liefdesbrief aan de trouwe viervoeter (of was dat een ander merk gezelschapsdier?). Erik legt uit: “Een leven met katten is als een relatie zonder gezeik, of als ouderschap van kinderen die nooit opgroeien.”

“Although I don’t have any kids I still feel like a dad.”

We krijgen een gezapig ritme te horen en in de gehele sound weerklinkt een scheut humor. Door de eenvoudige liefdevolle woorden, het speelse arrangement en de zang die nonchalant – en eigenlijk ook niet zo sterk deze keer – klinkt.

De track wordt extra in de kijker gezet door een videoclip, gemaakt door Ronny Rens, a.k.a. Ronny Rex. Het is een compilatie geworden van een hoop homevideo’s van Shovels-fans met katten, opgestuurd na een oproep op social media. Daarnaast zijn er op de Soundcloud van Ronny Rex ook een aantal covers te vinden van Shovels-nummers door een aantal bevriende artiesten, die je hier kan ontdekken.

In Love With My Cat is digitaal verschenen en vind je binnenkort terug op The Cat Album, dat er via Fons Records en Ronny Rex digitaal en op vinyl aankomt op 20 april. De verjaardag van frontman Erik Debny trouwens, dus overdonder hem die dag dus gerust met tonnen ongewenste verjaardagsberichtjes! Je kan het kattenalbum alvast voorbestellen en The Shovels het live voor op 25 mei in De Nachtwacht in Tielt.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More