Home Singles THE SHADOW PROJECT – Remembrance

THE SHADOW PROJECT – Remembrance

by Nel Mertens

Als de donkere schaduw van twee jonge meisjes die met open ogen een brandend bos in rennen… Ides Buysse opent de deur naar The Shadow Project een beetje meer, om er een nieuwe instrumentale track uit te laten ontsnappen. Hij heeft met The Shadow Project enkele nieuwe nummers klaar en wil daarmee het audiovisuele totaalplaatje van zijn project laten ervaren.

(c) The Shadow Project

De feniks zit in zijn logo verwerkt. Het staat voor Ides voor het verzet dat steeds in de schaduwen broeit en dat er altijd wel zal zijn om een soort van balans te vormen tegenover de gevestigde waarden. Vanuit het idee dat dit nobele fabeldier altijd herrijst uit de as van de vorige, werkte hij een collectie van kortfilmpjes of trailers uit, van een film die nooit verfilmd zal worden. Soundtracks die nooit écht zullen bestaan, maar die je moet horen als je van een sterk begeesterend, donker geluid houdt. Met Remembrance – A Dark Guardian Part I geeft hij alvast een voorsmaakje van wat nog volgt, dit is namelijk de eerste track uit een trilogie.

In een video-animatie krijgen we de kans om de sfeer van het project ten volle te leren kennen. Vol kilte klinkt het dynamisch, elektronisch toetsenwerk dat wervelt tussen adequate harde beats die af en toe de vorm aannemen van een roffelend marsritme. Streng, hard, maar met evenveel speelse elementen krijgen we een filmische track, waarbij de horrorsprookjesachtige beelden van de clip voor het perfecte duistere plaatje zorgen.

Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More