Home nieuws Videoclip bij Phanes van Farer

Videoclip bij Phanes van Farer

by Nel Mertens

We mochten vorige week hun tweede track Asulon in primeur laten horen en nu volgen er ook beelden bij de adembenemende track Phanes van het Nederlandse doomnoisetrio Farer. Adembenemend in die zin dat het een metalnummer is dat ons zonder moeite 13 minuten lang de mond snoert, zonder dat er maar één elektrische gitaar aan te pas komt.

Het drietal heeft niets meer nodig dan twee basgitaren die de diepste ondergrond beroeren, hun stemmen en de drums als wapens om ons mee te nemen langs een oerreis langs hun persoonlijke hel. Onheilspellend beklijvend. Intens rauwe esthetiek, en die schoonheid zien we ook gereflecteerd in de bijhorende videoclip.

De woelige ruis van de baslijnen, wordt verstoord door wanhoopskreten en eclectische drums. Even lijkt het chaos in de hel. Terwijl de sound onmenselijk klinkt, veranderen de aardse beelden in de clip bijna onopvallend. Zwart-wit contrasten ook hier weer esthetisch natuurlijk in beeld gebracht, gaan gepaard met de verscheurende geluiden van Farers Phanes. Een adempunt brengen ze niet in rust. Resonerende klanken blijven wasemen, alsof onrust de immer aanwezige ongenode gast is. En dat barst in borrelende waanzin…

Farers debuutalbum Monad verschijnt op 20/11 digitaal, op tape (Tartarus Recs) en op cd (Aesthetic Death) en volgens ons is de kans groot dat hiermee één van de sterkste metalreleases van 2020 het licht zal zien.

(Her)lees hier alvast onze singlebespreking van Asulon.

Website Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More