Home Singles THE SHADOW PROJECT – A Beatiful Death

THE SHADOW PROJECT – A Beatiful Death

by Nel Mertens

De feniks stijgt weer op. Deze keer brengt The Shadow Project – het instrumentale project van de Gentse Ides Buysse – een oplichtend pad in zijn duisternis. Met de vorige single Remembrance gaf hij aan dat hij het visuele aspect bij zijn tracks sterk wil uitwerken. Ook bij dit nieuwe nummer A Beautiful Death benadrukt hij het filmische karakter van de muziek die hij maakt.

In een feeëriek kader klinken de strak ritmische beats die kenmerkend zijn voor zijn sound. Deze keer omweven door synthlijnen die als vrouwenstemmen rond meeslepende strijkers lijken te wervelen. Hoewel we er ons van bewust zijn dat iedere klank hier een illusie kan zijn. Als een elektronisch aangestuurd gothic sprookje met neoklassieke elementen, klinkt A Beautiful Death minder hard dan vorig werk, maar vaak even theatraal.

Ook de bijhorende clip toont schoonheid. Schoonheid in een cyclus van vergankelijkheid. Lichtsprankels die als vlokken verdwijnen in de duisternis van uitgestrekte wouden, de tijd die wegtikt en teruggedraaid wordt. “Je kan een mens van alles beroven, behalve van de tijd om te spreken met de doden over  lege herinneringen.” En die herinnering wordt in het beeld van een wegebbende violiste in ons geheugen gegroefd.

Deze single is verkrijgbaar via Bandcamp. (Her)lees hier ook ons review over Remembrance.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More