Home Singles IKRAAAN & JEF NEVE – Waarom (Fake Records)

IKRAAAN & JEF NEVE – Waarom (Fake Records)

by Nel Mertens

Een gelauwerd jazzpianist en een jonge beloftevolle, emotionele soultrapster ontmoetten elkaar in een onverwachtse single. Jef Neve en Ikraaan. Waarom klinkt het. Omdat de verrassende samenwerking tussen deze twee talenten hun gedeelde emoties in hun muziek versterkt. Zoveel is meteen duidelijk.

Ieder woord dat Ikraaan met haar soulvolle stem zingt wordt benadrukt door de spaarzame toetsen van Jef Neve. Stijlvol en sober poneren ze elk hun talent dat hier samenvloeit tot een krachtig trage song over de breekbare echtheid van liefdesverdriet. En dat doet pijn met iedere pianonoot, met iedere houtwarme toon die gezongen wordt.

“Huilend was ik in slaap gevallen, om ’s ochtends met een immens onverteerd verdriet wakker te worden. Ik nam mijn gsm en nam via spraakrecorder de volledige tekst en melodie op. Freestyle, want mijn pijn sprak voor mij. Dagenlang zong ik dit nummer met tranen in de ogen voor mezelf, om de pijn die ik voelde te verwerken. Telkens sliep ik angstig in, wachtend op de nachtmerries die ’s nachts zouden komen. Mama had me nooit voorbereid op dit gebroken hart”, laat Ikraaan weten op haar Facebookpagina. Dat dit verdriet zoveel rakende schoonheid kan voortbrengen, daar had niemand ons op kunnen voorbereiden.

In de videoclip zien we Neve en Ikraaan op een leeg groot podium in een schouwburg waar enkel de neobarokke, gipsen beelden hun publiek zijn. De kans dat we deze twee artiesten ooit samen op een podium zullen zien, is gering, want ze laten weten dat het om een eenmalige samenwerking gaat en Waarom een losstaande single is.

Ikraaan trekt deze maand de studio in om haar debuutalbum af te werken, dat verschijnt in het najaar van 2021.

Ikraaan / Jef Neve

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More