Home Belgisch THE SHADOW MACHINE – Lost (Revanche Records)

THE SHADOW MACHINE – Lost (Revanche Records)

by Wouter De Sutter


Toen Lost – de nieuwste worp van The Shadow Machine – in de mailbox belandde, maakten we ons op voor een kleine vijf minuten, gesofisticeerd pianospel. Het betere toetsenwerk dat de melancholische zang begeleidt waarmee de Gentse singer-songwriter Jo Gebruers naar gewoonte uitpakt. Maar kijk, verwachtingen zijn er om een flinke neus gezet te worden. Soms toch.

© In The Dark Films

De vocals op Lost zijn nog steeds van weemoedig-contemplatieve orde, existentiële muizenissen op muziek zetten resulteert meestal niet in jolige sing along tunes, maar verder moet de song het hebben van een behoorlijk brede instrumentatie. Gitaar in de hoofdrol, subtiel drumwerk, plaats voor backing vocals. De ingrediënten voor een moody nummer behept met een straffe melodie.

De single is de tweede voorloper van de ep die volgend voorjaar verschijnen zal via de Nederlandse independent Revanche Records. Sterk aanbevolen voor wie zijn dagen graag vult met van de verzamelde werken van Matt Berninger en The National.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More