Home Singles THE RG’S – Keep Your Secrets (The Lockdown Sessions)

THE RG’S – Keep Your Secrets (The Lockdown Sessions)

by Bart Verlent

Dezer dagen krijgen we regelmatig en via diverse sociale media kanalen, akoestische sessies voorgeschoteld van bands die toch creatief willen blijven in deze bijzondere dagen. Zo nam het Kortrijkse indienoise trio The RG’s onlangs een akoestische sessie op voor de collega’s van daMusic. Daarin spelen ze drie nummers uit hun tweede album The Cricket Sound dat ze opnamen in de Number Nine Studios van Stake. Brent Vanneste stond daarbij trouwens ook in voor de productie van de langspeler.

(c) The RG’s

Uit de DaFestival-sessie heeft de band nu het nummer Keep Your Secrets uitgebracht. De studioversie is een bom van een nummer maar deze ingetogen, akoestische versie heeft ook zijn charme. Drummer Stijn Decoene mocht blijkbaar niet meespelen maar laat dat de pret niet drukken. Zanger/gitarist Wouter Vandaele en bassist Jens Vanhee brengen een heel breekbare versie die het nummer een totaal andere dimensie geeft.

Naar het einde toe valt er toch nog een elektrische gitaar in, niet helemaal akoestisch dus, maar who cares?! The RG’s bewijzen dat ze je ook op een intieme manier kunnen raken. Misschien zorgt dit wel voor een koerswijziging bij de West-Vlaamse band, of niet?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More