Home Singles THE RADAR STATION – House With No Seasons

THE RADAR STATION – House With No Seasons

by Bart Verlent

In 2020 kreeg The Radar Station eindelijk de aandacht die ze verdiende. Ze wonnen De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en brachten datzelfde jaar hun fantastische debuutalbum Life Inside A Tornado uit. Het jaar daarop focuste Brent Buckler (Brent Beukelaer), zich op zijn Nederlandstalige debuutplaat Heen Zonder Weer die hij inblikte met David Broeders en Radar Station collega Sander Cliquet.

© Lara Gasparotto

Vorig jaar ging The Radar Station terug de studio in maar daar werd al gauw duidelijk dat niet iedereen dezelfde richting uit wilde. Daarom werd besloten dat Brent en Sander verder gingen met nieuwe groepsleden. Het duo kreeg versterking van Cyriel Vandenabeele (Suwi, Kosmo Sound, Elias) en Noa Lee-leden Nina Kortekaas op synth en backings en drummer Robbe Broeckx.

House With No Seasons is het eerste nummer uit de vernieuwde The Radar Station. De song gaat over het gevoel afgesloten te zijn van de wereld, in een plaats waar de muren op je af lijken te komen. Het gaat over een periode waarin alles grijs en afgevlakt aanvoelt. Een gevoel dat bijna iedereen voelde tijdens de voorbije corona-periode.

Toch is het absoluut geen donker nummer geworden. Je voelt de levenslust en de “drang naar meer” in deze knappe nieuwe song. Zoals altijd bij The Radar Station wordt er met een knappe gelaagde sound gewerkt die intens binnenkomt. De band nam het nummer op in één dag, om zo het spontane en muzikale gevoel vast te leggen in een magische momentopname. Je voelt de magie tussen de muzikanten.

Op woensdag 30 maart kan je The Radar Station aan het werk zien in C.C. DNS Schakel in Waregem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More