Home Belgisch THE PINK LEMONS – Bittersweet (Peel Records)

THE PINK LEMONS – Bittersweet (Peel Records)

by Kris Van den Bossche

The Pink Lemons omschrijven zichzelf op Spotify als “Home made lemonade” en de nieuwe single Bittersweet smaakt ook zo. Een song die gaat over een femme fatale, die wel het bed maar nooit het hoofd verlaat van je lief. Iedereen blijft met gemengde gevoelens achter.

The Pink Lemons – foto Piet Haven

We horen een nostalgische sfeer op wandeltempo, met de drums die openen, een in vette chorus gedopte gitaar en ronde bas. En dan is daar frontvrouw Jessica King, gezegend met een stemgeluid dat haar onderscheidt van het peloton. Bittersweet heeft ook een pianolijntje in de lucht hangen in het mooi openbloeiend refrein, dat als we eerlijk zijn al in ons hoofd is blijven plakken, net als die femme fatale waar het om draait.

In de tweede strofe neemt lead gitarist Neil Claes de zang voor zijn rekening. En we bevinden ons Bettie Serveert-achtige regionen met ook wel wat steviger gitaarwerk en samenzang die voor een climax zorgen. Kortom er gebeurt wel wat in dit nummer van deze jonge band en dat ons kan boeien.
Een kus van de juffrouw en een bank vooruit.

The Pink Lemons is te zien op zaterdag 20 mei in Zoutleeuw in het kader van Jonge Helden. En een week later in Antwerpen op Geluidsgolven vol. 3 bij Stormkop.

The Pink Lemons | Facebook | Instagram

The Pink LemonsBittersweet
The Pink LemonsBittersweet

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More