Home Belgisch THE OTHER INTERN – La Peur (Eigen Beheer)

THE OTHER INTERN – La Peur (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Zanger/gitarist Em Ra Pereira, drummer Kris Degreef (a.k.a. Mr. Fahrenheit) en bassist Wim Guillemyn (a.k.a. Mr G) spelen ondertussen 5 jaar samen als The Other Intern, maar schakelden het voorbije jaar in een hogere versnelling.

Na een korte herfsttour, gingen ze op zoek naar een keyboardspeler om de band aan te vullen, met het oog op meer live-optredens. Maar daar stak covid-19 een stokje voor. Maar om toch van een gelukstreffertje te spreken. Nietsvermoedend samen met je bandgenoten het repetitiekot intrekken, een nieuw nummer inblikken en een paar dagen later elk in zijn eigen kot moeten blijven. Het overkwam The Other Intern, van wie we dat nieuwste nummer, opgenomen tijdens de laatste repetitie net voor de corona-isolatie, nu wel te horen kunnen krijgen.  

Voor La Peur raakte het drietal geïnspireerd door Gainsbourg, Le Petit Prince, Leonard Cohen, Jacques Brel, Raymond van het Groenewoud, Arno, Johan Verminnen en de Wevelgemnaar Antoon de Candt.

Het nummer had gerust een omen kunnen zijn… La Peur geeft angst in als zijn kleuren en tinten muzikaal weer. Een knappe intro waarin diep snaarwerk de overhand neemt. Harde, ruwe spoken vocals. Ongepolijste trage gitaarlijnen, traag tikkende drums en hier en daar strijkers nemen je mee in een vertellend, Franstalig nummer, dat steeds ruwer en rauwer klinkt. De opnamekwaliteit laat jammer genoeg heel wat te wensen over.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More