Home Belgisch BLØSSOM

BLØSSOM

by Didier Becu

Welgeteld één song. Meer moesten we niet horen om overtuigd te raken van het trio Bløssom. Afkomstig uit Hasselt, een beetje verslaafd aan de 90’s en met de single Rewind (Nostalgia And I) een band om te noteren in uw boekje. Een interview…

Bløssom. We hadden er nog nooit eerder van gehoord. Stel jezelf even voor en hoe lang zijn jullie al bezig.
Gijs, Steven en Dirk. Samen zijn wij Bløssom. We hebben ongeveer een jaar geleden beslist om eens samen te komen. Gijs en Dirk hebben samen al in enkele bands gespeeld en we hebben Steven leren kennen in Hasselt dankzij muziek en vrienden. Meteen hadden we een goede klik en is repeteren een vaste afspraak geworden, et voila: l’origine de Bløssom.

Met veel brio noemen jullie zichzelf 90’s babies, ook dat vraagt wat uitleg…
Wij zelf zijn alle drie geboren rond 1990 en prezen die jaren heel hoog dankzij alles wat er door de 90’s heen is ontstaan en ons is toegebracht.

De 90’s, was dat tijdperk dan zo belangrijk muzikaal gezien?
Het is vooral iets persoonlijks en nostalgisch, maar we kunnen zeker niet ontkennen dat onze muzikale ontplooiing gebaseerd is in de 90’s. Door verschillende shows op MTV en de belangrijke muzikale mijlpalen die toen groot nieuws waren, hebben we veel verschillende genres leren appreciëren en zien ontstaan. Dus zeker voor ons en ook de sound die we hebben gecreëerd voor Bløssom, was dit een zeer belangrijke muzikale periode.

(c) Lars Duchateau

Rewind (Nostalgia And I) is de eerste teaser uit de binnenkort te verschijnen ep. Ligt deze song in het verlengde van de rest?
Heel zeker! De zes songs die op de Indian Summer Days-ep zullen staan, zijn vooral nummers over de eerste ervaringen die je levenspad sterk beïnvloeden en zijn alle met een nostalgische en melancholische toon geschreven. Rewind is het meest straight to the point nummer op de ep en leek ons in deze tijd ook het meest passende om als eerste single uit te brengen.

Een ep dus. Hebben jullie die zelf in elkaar gebokst?
Wij drie schrijven onze nummers volledig samen op repetities, ieder doet zijn ding. Voor de ep zijn we bij Koenraad Foesters Studio Jupiter ingedoken en hebben daar samen met hem de sound op punt kunnen stellen. Verder hebben wij alles kwa branding te danken aan onze goede vriend Davy Denduyver.

(c) Lars Duchateau

We horen shoegaze… Bløssom is shoegaze?
We vinden het zelf eerlijk gezegd moeilijk te plaatsen, maar er zijn zeker invloeden van 90’s emo-rock, shoegaze en indie.

We horen ontegensprekelijk de invloed van de begindagen van Ride. Een belangrijke invloed, en welke anderen bands hebben jullie nog geïnspireerd?
Ieder van ons is zeker fan van Ride, en ik denk dat alle artiesten een beetje beïnvloed worden door wat ze horen. Wij zijn eerlijk gezegd niet heel genregericht beginnen repeteren. Gijs was vooral bezig met zijn indie-soloproject Peregrine, Steven met nagt, wat eerder alt-rock is, en Dirk met een Youth Crew-project. De sound van Bløssom hebben we gewoon op ons af laten komen. Het is geworden wat voor ons allemaal goed aanvoelde en goed klonk.

Shoegazebands hebben de neiging om luid te spelen, geldt dat voor jullie ook?
We houden wel van luid dus dat zijn we zeker en vast wel van plan, haha… Daar tegenover vinden we de stille, aangrijpende momenten binnen de nummers ook een essentieel deel, dus we mikken voor the best of both worlds (lacht).

(c) Lars Duchateau

Shoegaze is een genre uit de 90’s, maar is de laatste jaren toch wel aan een comeback bezig. Hoe verklaar je dat?
De dromerige sfeer ervan geeft je automatisch wel een nostalgisch gevoel, dus ik denk zeker dat daar wel een link ligt met nostalgie. Persoonlijk vinden we het ook gewoon een heel goed en fijn genre.

Ik durf het in coronatijden bijna niet te vragen, maar zijn er plannen om live te spelen?
Wij hebben enkele maanden geleden al eens het genoegen gehad te mogen spelen op de relaunch van het Belgische designermerk Lost In The World en er zijn zeker nog meer plannen om live op te treden. Er stonden al een aantal optredens op de planning maar momenteel hebben we wel geen zekerheid wanneer of waar de eerst volgende show zal zijn.

(c) Lars Duchateau

Ride of Slowdive?
Steven: Als ik echt moest kiezen toch Nippon Ride.
Gijs: Souvlaki.
Dirk: Moeilijke keuze, maar ik zeg Ride.

Wat is de beste plaat aller tijden en waarom?
Dit is een heel lastige vraag maar hier zijn al enkele favorieten van ons.
Steven: We Were Dead Before The Ship Even Sank van Modest Mouse
Gijs: Diary van Sunny Day Real Estate.
Dirk: Dedicated To Babies Who Came Feet First van Cold World.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en wat zou je dan doen?
Steven: Prince. Hij heeft zo veel goede nummers gemaakt. Ik denk dat de acht uren snel voorbij zouden zijn.
Gijs: Tijdens de Covid-19 lockdown heb ik de Amerikaanse versie van The Office herontdekt, waardoor ik nu ongelooflijk hard gefascineerd ben met het personage van Steve Carell (Michael). Dus ik zou graag de uitdaging aangaan met hem, geniale man!
Dirk: Nee.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More