Home Singles THE ME IN YOU – Oh No (Starman Records)

THE ME IN YOU – Oh No (Starman Records)

by Bart Verlent

Liefhebbers van de betere, gelaagde melancholische muziek zullen weer in de wolken zijn, want de Hagelandse band The Me In You heeft een nieuwe single uit. Twee jaar geleden bracht dit vijftal hun verbluffend mooie, derde plaat How Does It Feel To Be Wrong All The Time uit. Vorig jaar kregen we nog het pareltje Slow Me Down dat de band speciaal gemaakt had voor het televisieprogramma Dagen Zonder Broer van Jeroen Meus (de band had ook een band met Jeroen zijn broer Wim, ze speelden op zijn huwelijksfeest én op zijn afscheidsdienst). Tijdens De Week Van De Belgische Muziek hadden wij een interview met zanger Stijn Claes en die loste al dat er nieuwe single zat aan te komen.

© The Me In You

Over Oh No wist Stijn ons te zeggen dat de band met dit nummer een expliciete radiosingle wou maken zonder het DNA van The Me In You te verloochenen. Daar kunnen we alleen maar mee eens zijn. Het is een mooie, gelaagde song waar we het typische vakwerk van deze band in terug horen. Het is ook nét iets opgewekter dan de andere composities, vooral dankzij de sprankelende gitaren die ons doen denken aan de rifjes van Johnny Marr ten tijde van The Smiths.

Wij zeggen niet ‘Oh No’ maar wel ‘Oh Yes’! The Me In You heeft weer een sublieme song gelost, waardoor onze dag niet meer stuk kan.

Op 6 februati verzorgt The Me In You het voorprogramma van Portland in Den Amer in Diest.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More