Home Singles THE MARS MODEL – Man Of The Year (FX7 Records)

THE MARS MODEL – Man Of The Year (FX7 Records)

by Nel Mertens

Voeg vijf vrienden, een portie punk, postpunk, wave, metal en gothrock bij mekaar en je krijgt The Mars Model. In januari kregen we hun tweede album Primal Urge voorgeschoteld en daaruit wordt nu het nummer Man Of The Year in de schijnwerpers gezet met een videoclip.

Man Of The Year was bij de release van het laatste album al onze favoriet. Wat trager dan de rest van de nummers, met een ritme dat onze hartslag naar intensere sferen deed kloppen. De meeslepend onheilspellende zanglijnen en het melodische snaarwerk zorgen voor een intens innemende song.

In de video zien we beelden van de bandleden tijdens liveoptredens afgewisseld met grauw maatschappelijke beelden, een fragiele ballerina en flitsende dollarbiljetten. Het zijn vooral de beelden uit de ruwe, zwart-wit-realiteit die ons doen stilstaan. De man van het jaar… het is wellicht de kleuter, die verweesd naar zijn gebombardeerde appartement staart. Of één van de protesterende mensenrechtenactivisten. Muziek met een boodschap, knap in beeld gebracht.
De clip is van de hand van Jeroen Mylle voor TMM.

Man Of The Year vind je terug op het album Primal Urge, dat digitaal, op cd en op vinyl verscheen bij FX7 Records.

Facebook Website Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More