Home Belgisch THE K. – Shit Day (JauneOrange)

THE K. – Shit Day (JauneOrange)

by Jonas Van Laere

Eindelijk terug van weggeweest, het Luiks-Gentse noisetrio The K.! Sebastien von Landau en Sigfried Burroughs (PAARD., Onmens en Kapitan Korsakov) laten zich tegenwoordig vervoegen door bassist Grégory Danger Mertz en komen op 3 april met een nieuwe plaat Amputate Corporate Art op de proppen. Vooruitgeschoven single Shit Day is voor sommigen mogelijks de samenvatting van een doordeweekse dag ten tijden van gedwongen thuiszitterij.

Vijf jaar zit er tussen vorige plaat Burning Pattern Etiquette en Amputate Corporate Art, afgaande op Shit Day werd die tijd gebruikt voor een lichte vorm van bezinning. Shit Day bevat minder waanzin dan we van The K. gewoon zijn. Von Landau’s stem mag dan wel nog steeds manische trekjes vertonen, het nummer heeft meer dan ooit een hoog sing-a-long gehalte. Weliswaar de ranzige versie ervan, geïnjecteerd met de bruine rochel van een Luikse metaalarbeider. Dit om je er toch maar van te vergewissen dat een poppy insteek niet meteen voer voor de modale radioliefhebber is.

Wat ons vooral opvalt is de mate van herkenbaarheid die het nummer met zich meedraagt. Niet enkel muzikaal, maar ook inhoudelijk voelen we verwantschap met de thematiek. Een kloof die in het verleden vaak moeilijker te overbruggen was bij The K.

Als Shit Day representatief is voor de rest van het album mag je alvast je schorre keel beginnen insmeren voor avonden noisepop sing-a-long plezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More