Home Singles THE HUMDRUM AGE – The Yearning (Zeppo Records)

THE HUMDRUM AGE – The Yearning (Zeppo Records)

by Bart Verlent

Als een band zegt dat ze de platgetreden paden van de hedendaagse muziek willen verlaten, dan trekken ze onmiddellijk onze aandacht. The Humdrum Age wil weerstand bieden aan de alledaagsheid of verveling van het huidige bestaan door muziek te maken die voortbouwt op tradities van de jaren ’70 en ’80. Weg van de lege, eentonige perfecte muziek, ze gaan op zoek naar imperfectie en warme klanken.

© Charles Herman

Tom A., Ronny B. en Greg C. maken samen muziek sinds 2016, eerst onder de naam The Inside, sinds 2019 als The Humdrum Age. Het trio heeft net het album Palace Of Flesh ingeblikt in Studio Jezus van Pascal Deweze. Deweze stond ook in voor de productie.

The Yearning is een eerste teaser uit het album en was oorspronkelijk een foxtrot (jaren ’20) en die hoor je in de intro. Na die intro volgt een hoekig, funky ’80’s geluid dat doet denken aan Talking Heads. Het refrein heeft dan weer een psychedelisch 70’s geluid.

In deze track vraagt The Humdrum Age zich af of we nog kunnen dansen op een wereld die op de rand van een zenuwinzinking staat, die flirt met de dood. Blijkbaar lukt het nog wel, zeker op deze aanstekelijke track waar je absoluut niet kan op stilzitten. Het nummer klinkt vurig en gedreven, de perfecte soundtrack om te dansen richting het einde van de wereld.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More