Home Singles THE HORRORS – Against the blade (Virgin)

THE HORRORS – Against the blade (Virgin)

by Fabris Lemant

The Horrors komen op 5 november met een nieuwe ep op de proppen en afgaande op de nieuwe single Against The Blade zouden de meningen nogal verdeeld kunnen zijn over hun nieuwe werk. 

De fans van de begindagen worden op hun wenken bediend met een terugkeer naar een zware industriële sound. Denk aan de fel besproken Marilyn Manson die het muzikale gevecht aangaat met Nine Inch Nails.

De opnames gebeurden in volle coronaperiode afzonderlijk bij de groepsleden in de huiskamer, waarmee de band ook noodgedwongen naar de DIY aanpak teruggreep. Zanger Faris Badwan verklaarde hierover dat dit ergens ook heel bevrijdend werkte. Enkel de vocalen werden in studio opgenomen onder het goedkeurend oog van producer Paul Epworth (Bloc Party, Thurston Moore). 

Het geheel klinkt agressief, brutaal en dreigend en met hun luidste release laten The Horrors zich andermaal niet in een hokje duwen. Fans van de shoegaze/krautrock sound die ze produceerden in hun meest succesvolle periode (Skying, 2011) zullen hier misschien afhaken of eens fel de wenkbrauwen fronsen, anderen zullen dan weer de aansluiting vinden. Verandering van spijs doet in dit geval niet altijd eten…

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More