Home Singles CELIA’S DREAM – You (Grind Central Records)

CELIA’S DREAM – You (Grind Central Records)

by Bart Verlent

Celia’s Dream is een nieuwe shoegaze band uit Canada die beïnvloed zijn door het geluid van de jaren 90. Je zou dan denken bij Ride of My Bloody Valentine… nee, deze kerels haalden de mosterd bij The Cure, Sonic Youth en Nirvana. Hun groepsnaam komt van het gelijknamige nummer van Slowdive.

© Celia’s Dream

Het is wel bijzonder dat op hun debuutsingle You vooral pure shoegaze te horen is die toch meer in de lijn ligt van shoegaze-bands van de jaren 90 dan de bands die zij zelf noemen. Maar dat zijn details. Celia’s Dream presenteert een dromerige track met een krachtige wall of sound van gitaren, zweverige drums en vocals.

Klinkt het origineel? Nee, niet echt. Maar het is wel een fijne song die de hoogdagen van de shoegaze doet herleven (hoewel shoegaze weer helemaal hip is). Hopelijk werkt Celia’s Dream nog wat meer aan een origineel geluid zodat ze toch nog met iets unieks zullen afkomen.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More