Home Singles THE HEADHUNTERS – Rocking at the Mole House (Ropeadope)

THE HEADHUNTERS – Rocking at the Mole House (Ropeadope)

by Hans Verhoeven

Niet verklappen, wijsvinger voor de lippen houden, maar Luminous Dash is naast een website ook een school. Recensenten worden er klaargestoomd en krijgen er les in genres als jazz en, toegegeven, tijdens die lessen zat ondergetekende te slapen. Maar de lessen Lichamelijke Opvoeding waren nog veel erger!
Waar zijn we? In 1973, anno het jaar waarin de debuutplaat van The Headhunters kwam aanstormen en ze maakten schijnbewegingen in die storm. Miles Davis konden ze niet dribbelen, die had net de fusion uitgevonden, maar zij deden hun best en vieren nu hun aanstormende gouden jubileum met een nieuwe langspeler die in november uit zal komen, als ’t God moge believen.

Rocking at the Mole House is de single, het is Lichamelijke Opvoeding voor blazerssecties en het swingt uit een pan waarin net iets Amerikaans is klaargemaakt. Ze doen broekspijpen en rokken wapperen maar waarom zat ik godverdomme te slapen tijdens de lessen jazz?
Goeie single, blijft als een verdwaalde kogel hardnekkig in het hoofd hangen en die kogel zit daar goed.
En nu bosloop. Daarna buikloop. Niet verklappen. Het is het leven van de recensent, geen cent waard maar wel en altijd tot jullie beschikking. Geen dank.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More