Home Singles THE HAUNTED YOUTH – Shadows (Mayway Records)

THE HAUNTED YOUTH – Shadows (Mayway Records)

by Bart Verlent

Sinds Joachim Liebens overwinning vorig jaar bij De Nieuwe Lichting met zijn The Haunted Youth, is zijn muzikale carrière in een stroomversnelling geraakt. De dromerige singles Teen Rebel, Coming Home en Gone werden overal goed onthaald. De band mag op 15 juli Le Labo op het Dour Festival afsluiten en op 19 augustus staan ze te blinken op Pukkelpop. Ook in het buitenland is de interesse ondertussen groot, zo mogen Lievens en co aantreden op het Spaanse Tomavistas Festival, de Franse festivals Le Pop Up Du Label en L’Aéronef en het Duitse c/o pop Festival.

© The Haunted Youth

Terwijl we al reikhalzend uitkijken naar het debuutalbum van The Haunted Youth krijgen we ondertussen nog een nieuwe single. Shadows gaat over ergens op een plaats waar je niet thuis hoort vastzitten. Een plaats waar niemand jou verstaat of naar je luistert. Ook op deze single horen we wondermooie dreampop met sprankelende gitaren en de zachte, fluwelen stem van Liebens.

Shadows is een sfeervolle, dromerige single. Een schot in de roos.

We weten nog niet wanneer het album precies gereleaset wordt, we weten wel al dat The Haunted Youth het op 15 november komt voorstellen in de Brusselse Ancienne Belgique.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More