Home Singles THE GOLDEN GLOWS – California (Golden State) (V2 Records)

THE GOLDEN GLOWS – California (Golden State) (V2 Records)

by Hans Verhoeven

Wat heeft Antwerpen met Californië te maken? Dat gingen we in eerstgenoemde stad even opzoeken – de onkostennota volgt. En wat blijkt? Niks. Alleen: er resideren er drie die van mening zijn van wel. Ze heten The Golden Glows, ze hebben een lp uit en in hun wereld komt de zon op boven Laurel Canyon, elke ochtend, ongenadig. En voor wie denkt dat we hier aan het lullen zijn – wat we gewoonlijk doen: nee hoor.

Want deze single vraagt om even je ogen te sluiten en een beetje dromerig te worden van de lijzige zang – zéér wijlen JJ Cale, langzaam opkrullende rook van sigaretten – en van de staat Californië. The Eagles of Seals and Crofts (van lang geleden) hadden dit gedaan kunnen hebben maar niet beter dan The Golden Glows die maar met drie en één gitaar zijn. En jullie nu.

Plaatjes die je doen wegdromen, er zijn er gewoon te weinig van nowadays. Maar dit doet wat het moet doen.

Doen jullie ook nog eens wat? Te weten: op 16 december in de Roma en op 21 december in de AB. Diezelfde voormiddag ook nog eens in Gent, check site. En om af te sluiten: California über alles.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More