Home Singles THE CHRISTIAN CLUB – Delirium

THE CHRISTIAN CLUB – Delirium

by Bart Verlent

De sound van het Brugse viertal The Christian Club maakte van bij het begin al flink indruk op ons. Dat is ook nu steeds zo, al onderging hun sound een serieuze evolutie sindsdien. Op de debuutep Ami Hotel hoorden we nog een vrij puur en sober geluid, de daaropvolgende singles Ignorance, Hell en Wander klonken een stuk gelaagder en nóg intenser. Binnenkort verschijnt hun tweede ep Eros en Delirium is er een eerste voorsmaakje uit.

© The Christian Club

In Delirium beschrijft The Christian Club het snelle stadsleven. De constante druk om je ambities achterna te gaan tot het krankzinnig wordt. Jezelf verliezen in de de nacht van het stadsleven, tot je vervreemt van jezelf.

De subtiele intro bevat een gitaarriedel en vreemde soundscapes. Eens de gedreven ritmesectie en de duistere zang invallen, worden we meegesleurd door de lekkere drive. Een jazzy break legt plots alles stil om daarna terug vurig verder te gaan met die gedreven vibe tot het volgende rustpunt. Afgesloten wordt er met een stevige outro waarin alles samenkomt.

We hadden geen betere titel kunnen verzinnen voor deze epische track. Ze geeft perfect het gevoel weer van verwardheid en je verloren, vervreemd en alleen te voelen op een plek met veel mensen om je heen.

Je kan The Christian Club live aan het werk zien op:

08/05 – KAVKA, Antwerpen (met Cesar Quinn)
23/06 – ARCA Theater, Gent

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More